logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hoeksche Waard

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hoeksche Waard met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hoeksche Waard

Hoeksche Waard is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 89.760 inwoners. Momenteel staan er 198 woningen te koop en zijn er recent 395 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoeksche Waard. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 303.908.

Woningen te koop 198
Woningen recent verkocht 395
Gemiddelde vraagprijs € 512.589
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 303.908
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Hoeksche Waard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoeksche Waard is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoeksche Waard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoeksche Waard.

Woningen recent verkocht in Hoeksche Waard

Er zijn recent 395 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoeksche Waard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoeksche Waard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoeksche Waard. Een eengezinswoning in Hoeksche Waard komt het meest (72%) voor. Daarna komt een herenhuis met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoeksche Waard

In Hoeksche Waard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoeksche Waard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoeksche Waard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hoeksche Waard

Starterswoningen in gemeente Hoeksche Waard zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hoeksche Waard zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hoeksche Waard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hoeksche Waard? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hoeksche Waard

Wil je een huis kopen in gemeente Hoeksche Waard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hoeksche Waard . Er staan momenteel 198 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoeksche Waard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoeksche Waard.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hoeksche Waard. Zoek je huurwoning in gemeente Hoeksche Waard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoeksche Waard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoeksche Waard is 3.761 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.435 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoeksche Waard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoeksche Waard vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hoeksche Waard

De gemeente Hoeksche Waard telt 16 plaatsen.

's-Gravendeel Goudswaard Heinenoord Klaaswaal Maasdam Mijnsheerenland Mookhoek Nieuw-Beijerland Numansdorp Oud-Beijerland Piershil Puttershoek Strijen Strijensas Westmaas Zuid-Beijerland

Wijken van Hoeksche Waard

Hoeksche Waard bestaat uit 28 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.