logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Horst aan de Maas

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Horst aan de Maas met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Horst aan de Maas

Horst aan de Maas is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 43.641 inwoners. Momenteel staan er 61 woningen te koop en zijn er recent 139 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Horst aan de Maas. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 289.388.

Woningen te koop 61
Woningen recent verkocht 139
Gemiddelde vraagprijs € 434.629
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 289.388
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Horst aan de Maas

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Horst aan de Maas is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Horst aan de Maas moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Horst aan de Maas.

Woningen recent verkocht in Horst aan de Maas

Er zijn recent 139 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Horst aan de Maas. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Horst aan de Maas.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Horst aan de Maas. Een eengezinswoning in Horst aan de Maas komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Horst aan de Maas

In Horst aan de Maas wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Horst aan de Maas

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Horst aan de Maas (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Horst aan de Maas

Starterswoningen in gemeente Horst aan de Maas zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Horst aan de Maas zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Horst aan de Maas zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Horst aan de Maas? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Horst aan de Maas

Wil je een huis kopen in gemeente Horst aan de Maas? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Horst aan de Maas . Er staan momenteel 61 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Horst aan de Maas alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Horst aan de Maas.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Horst aan de Maas. Zoek je huurwoning in gemeente Horst aan de Maas? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Horst aan de Maas

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Horst aan de Maas is 2.950 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.782 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Horst aan de Maas

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Horst aan de Maas vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas telt 16 plaatsen.

America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Horst Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Sevenum Swolgen Tienray

Wijken van Horst aan de Maas

Horst aan de Maas bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.