logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Heerenveen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Heerenveen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Heerenveen

Heerenveen is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 51.637 inwoners. Momenteel staan er 92 woningen te koop en zijn er recent 565 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerenveen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 294.814.

Woningen te koop 92
Woningen recent verkocht 565
Gemiddelde vraagprijs € 443.979
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 294.814
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Heerenveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerenveen is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerenveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerenveen.

Woningen recent verkocht in Heerenveen

Er zijn recent 565 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerenveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerenveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerenveen. Een eengezinswoning in Heerenveen komt het meest (59%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerenveen

In Heerenveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heerenveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heerenveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Heerenveen

Starterswoningen in gemeente Heerenveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Heerenveen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Heerenveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Heerenveen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Heerenveen

Wil je een huis kopen in gemeente Heerenveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Heerenveen . Er staan momenteel 92 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerenveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerenveen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Heerenveen. Zoek je huurwoning in gemeente Heerenveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Heerenveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerenveen is 3.080 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.105 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Heerenveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerenveen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Heerenveen

De gemeente Heerenveen telt 21 plaatsen.

Akkrum Aldeboarn Bontebok De Knipe Gersloot Haskerdijken Heerenveen Hoornsterzwaag Jubbega Katlijk Luinjeberd Mildam Nes Nieuwebrug Nieuwehorne Nieuweschoot Oranjewoud Oudehorne Oudeschoot Terband Tjalleberd

Wijken van Heerenveen

Heerenveen bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.