Gemeente Heerenveen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Heerenveen

Een eerste blik op Heerenveen

Heerenveen is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 40.960 inwoners. Momenteel staan er 147 woningen te koop en zijn er recent 172 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Heerenveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 453.950 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 147
Woningen recent verkocht 172
Gemiddelde vraagprijs € 453.950
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Heerenveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerenveen is 44 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerenveen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Heerenveen

Er zijn recent 172 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerenveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerenveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerenveen. Een eengezinswoning in Heerenveen komt het meest (54%) voor. Daarna komt een galerijflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerenveen

In Heerenveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Heerenveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Heerenveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heerenveen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Heerenveen

Wil je een huis kopen in Heerenveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heerenveen. Er staan momenteel 147 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerenveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerenveen.

Huizenprijzen in Heerenveen

Starterswoningen in Heerenveen zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Heerenveen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heerenveen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heerenveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heerenveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerenveen is 2.424 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.100 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Heerenveen is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Heerenveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerenveen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Heerenveen

De gemeente Heerenveen telt 21 plaatsen.

Akkrum Aldeboarn Bontebok De Knipe Gersloot Haskerdijken Heerenveen Hoornsterzwaag Jubbega Katlijk Luinjeberd Mildam Nes Nieuwebrug Nieuwehorne Nieuweschoot Oranjewoud Oudehorne Oudeschoot Terband Tjalleberd

Alle wijken van Heerenveen

Heerenveen bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen