De Huizenmarkt gemeente Heerenveen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heerenveen

Woningmarkt Heerenveen

Heerenveen is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 40.960 inwoners. Momenteel staan er 148 woningen te koop en zijn er recent 333 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerenveen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 294.814.

Woningen te koop 148
Woningen recent verkocht 333
Gemiddelde vraagprijs € 438.177
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 294.814
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Heerenveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerenveen is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerenveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerenveen.

Woningen recent verkocht in Heerenveen

Er zijn recent 333 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerenveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerenveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerenveen. Een eengezinswoning in Heerenveen komt het meest (59%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerenveen

In Heerenveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heerenveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heerenveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heerenveen
Binnenring: Nederland

Heerenveen waar ligt dat?

Woningen te koop Heerenveen

Wil je een huis kopen in Heerenveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heerenveen . Er staan momenteel 148 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerenveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerenveen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heerenveen. Zoek je huurwoning in Heerenveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heerenveen

Starterswoningen in Heerenveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heerenveen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heerenveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heerenveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heerenveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerenveen is 3.105 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.852 euro).

Leeftijden Heerenveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerenveen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Heerenveen

De gemeente Heerenveen telt 21 plaatsen.

Akkrum Aldeboarn Bontebok De Knipe Gersloot Haskerdijken Heerenveen Hoornsterzwaag Jubbega Katlijk Luinjeberd Mildam Nes Nieuwebrug Nieuwehorne Nieuweschoot Oranjewoud Oudehorne Oudeschoot Terband Tjalleberd

Alle wijken van Heerenveen

Heerenveen bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.