De Huizenmarkt in Katlijk (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Katlijk

Woningmarkt Katlijk

Katlijk is een plaats in de gemeente Heerenveen. Deze plaats telt volgens het CBS 40.960 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Katlijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 621.473 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 621.473
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Katlijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Katlijk is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Katlijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Katlijk.

Woningen recent verkocht in Katlijk

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Katlijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Katlijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Katlijk. Een eengezinswoning in Katlijk komt het meest (54%) voor. Daarna komt een landhuis met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Katlijk

In Katlijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Katlijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Katlijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Katlijk
Binnenring: Nederland

Katlijk waar ligt dat?

Woningen te koop Katlijk

Wil je een huis kopen in Katlijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Katlijk . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Katlijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Katlijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Katlijk. Zoek je huurwoning in Katlijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Katlijk

Starterswoningen in Katlijk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Katlijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Katlijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Katlijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Katlijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Katlijk is 3.263 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.920 euro).

Leeftijden Katlijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Katlijk vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Katlijk

Katlijk bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.