Alle woningmarktinfo Hoornsterzwaag in Heerenveen

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hoornsterzwaag

Een eerste blik op Hoornsterzwaag

Hoornsterzwaag is een wijk in de plaats Bontebok binnen de gemeente Heerenveen. Deze wijk telt volgens het CBS 1.835 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoornsterzwaag. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 358.348 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 358.348
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Hoornsterzwaag

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoornsterzwaag is 36 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoornsterzwaag kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoornsterzwaag

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoornsterzwaag. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoornsterzwaag.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoornsterzwaag. Een eengezinswoning in Hoornsterzwaag komt het meest (79%) voor. Daarna komt een herenhuis met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoornsterzwaag

In Hoornsterzwaag wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hoornsterzwaag

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hoornsterzwaag (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoornsterzwaag
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoornsterzwaag

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoornsterzwaag vergeleken met de Heerenveen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hoornsterzwaag waar ligt dat?

Woningen te koop in Hoornsterzwaag

Wil je een huis kopen in Hoornsterzwaag? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoornsterzwaag . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoornsterzwaag alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoornsterzwaag.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoornsterzwaag. Zoek je huurwoning in Hoornsterzwaag? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoornsterzwaag

Starterswoningen in Hoornsterzwaag zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoornsterzwaag zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoornsterzwaag zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoornsterzwaag? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoornsterzwaag

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoornsterzwaag is 2.506 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.291 euro).

Leeftijden Hoornsterzwaag

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoornsterzwaag vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hoornsterzwaag

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hoornsterzwaag? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hoornsterzwaag

De Knipe Bontebok