Huizenmarkt Oranjewoud in Heerenveen (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oranjewoud

Woningmarkt Oranjewoud

Oranjewoud is een wijk in de plaats Heerenveen binnen de gemeente Heerenveen. Deze wijk telt volgens het CBS 1.580 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oranjewoud. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 735.168 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 735.168
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Oranjewoud

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oranjewoud is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oranjewoud moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oranjewoud.

Woningen recent verkocht in Oranjewoud

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oranjewoud. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oranjewoud.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oranjewoud. Een eengezinswoning in Oranjewoud komt het meest (57%) voor. Daarna komt een villa met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oranjewoud

In Oranjewoud wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oranjewoud

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oranjewoud (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oranjewoud
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oranjewoud

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oranjewoud vergeleken met de Heerenveen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Oranjewoud waar ligt dat?

Woningen te koop Oranjewoud

Wil je een huis kopen in Oranjewoud? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oranjewoud . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oranjewoud alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oranjewoud.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oranjewoud. Zoek je huurwoning in Oranjewoud? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oranjewoud

Starterswoningen in Oranjewoud zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oranjewoud zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oranjewoud zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oranjewoud? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oranjewoud

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oranjewoud is 3.918 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.762 euro).

Leeftijden Oranjewoud

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oranjewoud vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oranjewoud

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oranjewoud? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oranjewoud

Oranjewoud