De Huizenmarkt in Heerenveen (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heerenveen

Woningmarkt Heerenveen

Heerenveen is een plaats in de gemeente Heerenveen. Deze plaats telt volgens het CBS 40.960 inwoners. Momenteel staan er 81 woningen te koop en zijn er recent 288 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerenveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 386.108 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 81
Woningen recent verkocht 288
Gemiddelde vraagprijs € 386.108
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Heerenveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerenveen is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerenveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerenveen.

Woningen recent verkocht in Heerenveen

Er zijn recent 288 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerenveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerenveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerenveen. Een eengezinswoning in Heerenveen komt het meest (52%) voor. Daarna komt een galerijflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerenveen

In Heerenveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heerenveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heerenveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heerenveen
Binnenring: Nederland

Heerenveen waar ligt dat?

Woningen te koop Heerenveen

Wil je een huis kopen in Heerenveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heerenveen . Er staan momenteel 81 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerenveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerenveen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heerenveen. Zoek je huurwoning in Heerenveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heerenveen

Starterswoningen in Heerenveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heerenveen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heerenveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heerenveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heerenveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerenveen is 2.943 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.841 euro).

Leeftijden Heerenveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerenveen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Heerenveen

Heerenveen bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.