Huizenmarkt Heerenveen in Heerenveen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heerenveen

Woningmarkt Heerenveen

Heerenveen is een wijk in de plaats Heerenveen binnen de gemeente Heerenveen. Deze wijk telt volgens het CBS 29.115 inwoners. Momenteel staan er 111 woningen te koop en zijn er recent 134 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerenveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 383.086 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 111
Woningen recent verkocht 134
Gemiddelde vraagprijs € 383.086
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Heerenveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerenveen is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerenveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerenveen.

Woningen recent verkocht in Heerenveen

Er zijn recent 134 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerenveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerenveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerenveen. Een eengezinswoning in Heerenveen komt het meest (51%) voor. Daarna komt een galerijflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerenveen

In Heerenveen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heerenveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heerenveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heerenveen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Heerenveen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Heerenveen vergeleken met de Heerenveen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Heerenveen waar ligt dat?

Woningen te koop Heerenveen

Wil je een huis kopen in Heerenveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heerenveen . Er staan momenteel 111 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerenveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerenveen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heerenveen. Zoek je huurwoning in Heerenveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heerenveen

Starterswoningen in Heerenveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heerenveen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heerenveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heerenveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heerenveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerenveen is 2.927 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.751 euro).

Leeftijden Heerenveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerenveen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Heerenveen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Heerenveen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Heerenveen

Noord Centrum Midden Nijehaske De Greiden De Heide De Akkers Skoatterwald Het meer Nieuweschoot Haskerveen