De Huizenmarkt gemeente Borsele (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Borsele

Woningmarkt Borsele

Borsele is een gemeente in de provincie Zeeland. Deze gemeente telt volgens het CBS 22.685 inwoners. Momenteel staan er 78 woningen te koop en zijn er recent 146 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Borsele. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 259.332.

Woningen te koop 78
Woningen recent verkocht 146
Gemiddelde vraagprijs € 412.614
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 259.332
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Borsele

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Borsele is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Borsele moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Borsele.

Woningen recent verkocht in Borsele

Er zijn recent 146 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Borsele. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Borsele.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Borsele. Een eengezinswoning in Borsele komt het meest (80%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Borsele

In Borsele wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Borsele

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Borsele (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Borsele
Binnenring: Nederland

Borsele waar ligt dat?

Woningen te koop Borsele

Wil je een huis kopen in Borsele? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Borsele . Er staan momenteel 78 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Borsele alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Borsele.

Bekijk hier alle koopwoningen in Borsele. Zoek je huurwoning in Borsele? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Borsele

Starterswoningen in Borsele zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Borsele zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Borsele zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Borsele? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Borsele

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Borsele is 2.888 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.613 euro).

Leeftijden Borsele

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Borsele vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Borsele

De gemeente Borsele telt 15 plaatsen.

's-Gravenpolder 's-Heer Abtskerke 's-Heerenhoek Baarland Borssele Driewegen Ellewoutsdijk Heinkenszand Hoedekenskerke Kwadendamme Lewedorp Nieuwdorp Nisse Oudelande Ovezande

Alle wijken van Borsele

Borsele bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.