De Huizenmarkt gemeente Noordenveld (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Noordenveld

Woningmarkt Noordenveld

Noordenveld is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 35.165 inwoners. Momenteel staan er 83 woningen te koop en zijn er recent 163 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noordenveld. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 310.257.

Woningen te koop 83
Woningen recent verkocht 163
Gemiddelde vraagprijs € 399.699
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 310.257
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Noordenveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Noordenveld is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Noordenveld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Noordenveld.

Woningen recent verkocht in Noordenveld

Er zijn recent 163 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noordenveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Noordenveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Noordenveld. Een eengezinswoning in Noordenveld komt het meest (64%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Noordenveld

In Noordenveld wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Noordenveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Noordenveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Noordenveld
Binnenring: Nederland

Noordenveld waar ligt dat?

Woningen te koop Noordenveld

Wil je een huis kopen in Noordenveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Noordenveld . Er staan momenteel 83 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Noordenveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Noordenveld.

Bekijk hier alle koopwoningen in Noordenveld. Zoek je huurwoning in Noordenveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Noordenveld

Starterswoningen in Noordenveld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Noordenveld zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Noordenveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Noordenveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Noordenveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Noordenveld is 2.987 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.790 euro).

Leeftijden Noordenveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Noordenveld vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Noordenveld

De gemeente Noordenveld telt 21 plaatsen.

Alteveer Een Een-West Foxwolde Huis ter Heide Langelo Leutingewolde Lieveren Matsloot Nietap Nieuw-Roden Norg Peest Peize Roden Roderesch Roderwolde Steenbergen Veenhuizen Westervelde Zuidvelde

Alle wijken van Noordenveld

Noordenveld bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.