De Huizenmarkt in Peize (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Peize

Woningmarkt Peize

Peize is een plaats in de gemeente Noordenveld. Deze plaats telt volgens het CBS 35.165 inwoners. Momenteel staan er 25 woningen te koop en zijn er recent 35 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Peize. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 469.789 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 25
Woningen recent verkocht 35
Gemiddelde vraagprijs € 469.789
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Peize

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Peize is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Peize moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Peize.

Woningen recent verkocht in Peize

Er zijn recent 35 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Peize. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Peize.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Peize. Een eengezinswoning in Peize komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Peize

In Peize wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Peize

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Peize (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Peize
Binnenring: Nederland

Peize waar ligt dat?

Woningen te koop Peize

Wil je een huis kopen in Peize? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Peize . Er staan momenteel 25 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Peize alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Peize.

Bekijk hier alle koopwoningen in Peize. Zoek je huurwoning in Peize? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Peize

Starterswoningen in Peize zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Peize zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Peize zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Peize? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Peize

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Peize is 3.266 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.143 euro).

Leeftijden Peize

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Peize vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Peize

Peize bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.