logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Den Haag

Begrijp de huizenprijzen in Den Haag met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Den Haag

Den Haag is een plaats in de gemeente 's-Gravenhage. Deze plaats telt volgens het CBS 562.839 inwoners. Momenteel staan er 1.044 woningen te koop en zijn er recent 2.168 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 516.189 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 1.044
Woningen recent verkocht 2.168
Gemiddelde vraagprijs € 516.189
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Den Haag

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Den Haag is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Den Haag moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Den Haag.

Woningen recent verkocht in Den Haag

Er zijn recent 2.168 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Haag. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Den Haag.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Den Haag. Een portiekflat in Den Haag komt het meest (32%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Den Haag

In Den Haag wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Den Haag

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Den Haag (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Den Haag

Starterswoningen in Den Haag zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Den Haag zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Den Haag zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Den Haag? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Den Haag

Wil je een huis kopen in Den Haag? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Den Haag . Er staan momenteel 1.044 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Den Haag alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Den Haag.

Bekijk alle koopwoningen in Den Haag. Zoek je huurwoning in Den Haag? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Den Haag

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Den Haag is 4.153 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.966 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Den Haag

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Den Haag vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Den Haag

Den Haag bestaat uit 44 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.