Scheveningen in gemeente 's-Gravenhage

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Scheveningen

Een eerste blik op Scheveningen

Scheveningen is een wijk in de gemeente 's-Gravenhage. Deze wijk telt volgens het CBS 17.350 inwoners. Momenteel staan er 63 woningen te koop en zijn er recent 82 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Scheveningen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 450.192 euro.

Woningen te koop 63
Woningen recent verkocht 82
Gemiddelde vraagprijs € 450.192
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Scheveningen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Scheveningen is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Scheveningen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Scheveningen.

Woningen recent verkocht in Scheveningen

Er zijn recent 82 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scheveningen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Scheveningen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Scheveningen. Een bovenwoning in Scheveningen komt het meest (41%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Scheveningen

In Scheveningen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Scheveningen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Scheveningen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Scheveningen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Scheveningen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Scheveningen vergeleken met de 's-Gravenhage en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Scheveningen

Wil je een huis kopen in Scheveningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Scheveningen. Er staan momenteel 63 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Scheveningen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Scheveningen.

Huizenprijzen in Scheveningen

Starterswoningen in Scheveningen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Scheveningen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Scheveningen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Scheveningen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Scheveningen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Scheveningen is 3.956 euro. De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Scheveningen is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Scheveningen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Scheveningen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Scheveningen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Scheveningen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Scheveningen

Oud Scheveningen Vissershaven Scheveningen Badplaats Visserijbuurt Rijslag

Instellingen zijn opgeslagen