Stationsbuurt in gemeente 's-Gravenhage

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Stationsbuurt

Een eerste blik op Stationsbuurt

Stationsbuurt is een wijk in de gemeente 's-Gravenhage. Deze wijk telt volgens het CBS 12.440 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Stationsbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 459.856 euro.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 37
Gemiddelde vraagprijs € 459.856
Percentage gezinnen met kinderen 16%

Verkoopduur woningen in Stationsbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Stationsbuurt is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Stationsbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Stationsbuurt.

Woningen recent verkocht in Stationsbuurt

Er zijn recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stationsbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Stationsbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Stationsbuurt. Een bovenwoning in Stationsbuurt komt het meest (34%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Stationsbuurt

In Stationsbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Stationsbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Stationsbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Stationsbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Stationsbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Stationsbuurt vergeleken met de 's-Gravenhage en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Stationsbuurt

Wil je een huis kopen in Stationsbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Stationsbuurt . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Stationsbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Stationsbuurt.

Zoek je huurwoning in Stationsbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Stationsbuurt.

Huizenprijzen in Stationsbuurt

Starterswoningen in Stationsbuurt zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Stationsbuurt zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Stationsbuurt zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Stationsbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Stationsbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Stationsbuurt is 3.804 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.724 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Stationsbuurt is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Stationsbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Stationsbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Stationsbuurt

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Stationsbuurt? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Stationsbuurt

Huygenspark Rivierenbuurt-Zuid Rivierenbuurt-Noord

Instellingen zijn opgeslagen