Valkenboskwartier in gemeente 's-Gravenhage

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Valkenboskwartier

Een eerste blik op Valkenboskwartier

Valkenboskwartier is een wijk in de gemeente 's-Gravenhage. Deze wijk telt volgens het CBS 18.240 inwoners. Momenteel staan er 77 woningen te koop en zijn er recent 199 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Valkenboskwartier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 326.743 euro.

Woningen te koop 77
Woningen recent verkocht 199
Gemiddelde vraagprijs € 326.743
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Valkenboskwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Valkenboskwartier is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Valkenboskwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Valkenboskwartier.

Woningen recent verkocht in Valkenboskwartier

Er zijn recent 199 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenboskwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Valkenboskwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Valkenboskwartier. Een bovenwoning in Valkenboskwartier komt het meest (36%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 34% het meest voor.

Gezinssamenstelling Valkenboskwartier

In Valkenboskwartier wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Valkenboskwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Valkenboskwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Valkenboskwartier
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Valkenboskwartier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Valkenboskwartier vergeleken met de 's-Gravenhage en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Valkenboskwartier

Wil je een huis kopen in Valkenboskwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Valkenboskwartier . Er staan momenteel 77 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Valkenboskwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Valkenboskwartier.

Zoek je huurwoning in Valkenboskwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Valkenboskwartier.

Huizenprijzen in Valkenboskwartier

Starterswoningen in Valkenboskwartier zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Valkenboskwartier zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Valkenboskwartier zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Valkenboskwartier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Valkenboskwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Valkenboskwartier is 3.127 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.981 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Valkenboskwartier is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Valkenboskwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Valkenboskwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Valkenboskwartier

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Valkenboskwartier? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Valkenboskwartier

Heesterbuurt Valkenboskwartier

Instellingen zijn opgeslagen