De Huizenmarkt in Franeker (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Franeker

Woningmarkt Franeker

Franeker is een plaats in de gemeente Waadhoeke. Deze plaats telt volgens het CBS 43.625 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 89 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Franeker. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 328.094 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 89
Gemiddelde vraagprijs € 328.094
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Franeker

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Franeker is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Franeker moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Franeker.

Woningen recent verkocht in Franeker

Er zijn recent 89 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Franeker. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Franeker.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Franeker. Een eengezinswoning in Franeker komt het meest (74%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Franeker

In Franeker wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Franeker

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Franeker (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Franeker
Binnenring: Nederland

Franeker waar ligt dat?

Woningen te koop Franeker

Wil je een huis kopen in Franeker? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Franeker . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Franeker alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Franeker.

Bekijk hier alle koopwoningen in Franeker. Zoek je huurwoning in Franeker? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Franeker

Starterswoningen in Franeker zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Franeker zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Franeker zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Franeker? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Franeker

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Franeker is 2.393 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.243 euro).

Leeftijden Franeker

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Franeker vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Franeker

Franeker bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.