Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Weststellingwerf

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Weststellingwerf met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Weststellingwerf

Weststellingwerf is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 25.715 inwoners. Momenteel staan er 43 woningen te koop en zijn er recent 84 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weststellingwerf. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 284.860.

Woningen te koop 43
Woningen recent verkocht 84
Gemiddelde vraagprijs € 434.502
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 284.860
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Weststellingwerf

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Weststellingwerf is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Weststellingwerf moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Weststellingwerf.

Woningen recent verkocht in Weststellingwerf

Er zijn recent 84 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weststellingwerf. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Weststellingwerf.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Weststellingwerf. Een eengezinswoning in Weststellingwerf komt het meest (71%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Weststellingwerf

In Weststellingwerf wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Weststellingwerf

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Weststellingwerf (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Weststellingwerf

Starterswoningen in gemeente Weststellingwerf zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Weststellingwerf zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Weststellingwerf zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Weststellingwerf? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Weststellingwerf

Wil je een huis kopen in gemeente Weststellingwerf? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Weststellingwerf . Er staan momenteel 43 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Weststellingwerf alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Weststellingwerf.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Weststellingwerf. Zoek je huurwoning in gemeente Weststellingwerf? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Weststellingwerf

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Weststellingwerf is 2.938 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.753 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Weststellingwerf

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Weststellingwerf vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Weststellingwerf

De gemeente Weststellingwerf telt 26 plaatsen.

Blesdijke Boijl De Blesse De Hoeve Langelille Munnekeburen Nijeholtpade Nijeholtwolde Nijelamer Nijetrijne Noordwolde Oldeholtpade Oldeholtwolde Oldelamer Oldetrijne Oosterstreek Peperga Scherpenzeel Slijkenburg Sonnega Spanga Steggerda Ter Idzard Vinkega Wolvega Zandhuizen

Wijken van Weststellingwerf

Weststellingwerf bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.