De Huizenmarkt gemeente Weststellingwerf (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Weststellingwerf

Woningmarkt Weststellingwerf

Weststellingwerf is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 25.715 inwoners. Momenteel staan er 80 woningen te koop en zijn er recent 90 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weststellingwerf. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 80
Woningen recent verkocht 90
Gemiddelde vraagprijs € 410.310
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Weststellingwerf

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Weststellingwerf is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Weststellingwerf moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Weststellingwerf.

Woningen recent verkocht in Weststellingwerf

Er zijn recent 90 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weststellingwerf. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Weststellingwerf.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Weststellingwerf. Een eengezinswoning in Weststellingwerf komt het meest (70%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Weststellingwerf

In Weststellingwerf wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Weststellingwerf

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Weststellingwerf (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Weststellingwerf
Binnenring: Nederland

Weststellingwerf waar ligt dat?

Woningen te koop Weststellingwerf

Wil je een huis kopen in Weststellingwerf? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Weststellingwerf . Er staan momenteel 80 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Weststellingwerf alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Weststellingwerf.

Bekijk hier alle koopwoningen in Weststellingwerf. Zoek je huurwoning in Weststellingwerf? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Weststellingwerf

Starterswoningen in Weststellingwerf zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Weststellingwerf zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Weststellingwerf zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Weststellingwerf? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Weststellingwerf

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Weststellingwerf is 2.736 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.327 euro).

Leeftijden Weststellingwerf

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Weststellingwerf vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Weststellingwerf

De gemeente Weststellingwerf telt 26 plaatsen.

Blesdijke Boijl De Blesse De Hoeve Langelille Munnekeburen Nijeholtpade Nijeholtwolde Nijelamer Nijetrijne Noordwolde Oldeholtpade Oldeholtwolde Oldelamer Oldetrijne Oosterstreek Peperga Scherpenzeel Slijkenburg Sonnega Spanga Steggerda Ter Idzard Vinkega Wolvega Zandhuizen

Alle wijken van Weststellingwerf

Weststellingwerf bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.