logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Scherpenzeel

Begrijp de huizenprijzen in Scherpenzeel met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Scherpenzeel

Scherpenzeel is een plaats in de gemeente Weststellingwerf. Deze plaats telt volgens het CBS 26.467 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scherpenzeel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 520.787 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 63
Gemiddelde vraagprijs € 520.787
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Scherpenzeel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Scherpenzeel is 51 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Scherpenzeel kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Scherpenzeel

Er zijn recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scherpenzeel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Scherpenzeel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Scherpenzeel. Een eengezinswoning in Scherpenzeel komt het meest (71%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Scherpenzeel

In Scherpenzeel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Scherpenzeel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Scherpenzeel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Scherpenzeel

Starterswoningen in Scherpenzeel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Scherpenzeel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Scherpenzeel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Scherpenzeel? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Scherpenzeel

Wil je een huis kopen in Scherpenzeel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Scherpenzeel . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Scherpenzeel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Scherpenzeel.

Bekijk alle koopwoningen in Scherpenzeel. Zoek je huurwoning in Scherpenzeel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Scherpenzeel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Scherpenzeel is 3.520 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.714 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Scherpenzeel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Scherpenzeel vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Scherpenzeel

Scherpenzeel bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.