De Huizenmarkt in Scherpenzeel (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Scherpenzeel

Woningmarkt Scherpenzeel

Scherpenzeel is een plaats in de gemeente Weststellingwerf. Deze plaats telt volgens het CBS 25.715 inwoners. Momenteel staan er 32 woningen te koop en zijn er recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scherpenzeel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 502.558 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 32
Woningen recent verkocht 30
Gemiddelde vraagprijs € 502.558
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Scherpenzeel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Scherpenzeel is 56 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Scherpenzeel kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Scherpenzeel

Er zijn recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scherpenzeel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Scherpenzeel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Scherpenzeel. Een eengezinswoning in Scherpenzeel komt het meest (70%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Scherpenzeel

In Scherpenzeel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Scherpenzeel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Scherpenzeel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Scherpenzeel
Binnenring: Nederland

Scherpenzeel waar ligt dat?

Woningen te koop Scherpenzeel

Wil je een huis kopen in Scherpenzeel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Scherpenzeel . Er staan momenteel 32 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Scherpenzeel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Scherpenzeel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Scherpenzeel. Zoek je huurwoning in Scherpenzeel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Scherpenzeel

Starterswoningen in Scherpenzeel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Scherpenzeel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Scherpenzeel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Scherpenzeel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Scherpenzeel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Scherpenzeel is 2.786 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.646 euro).

Leeftijden Scherpenzeel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Scherpenzeel vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Scherpenzeel

Scherpenzeel bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.