De Huizenmarkt in Wolvega (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Wolvega

Woningmarkt Wolvega

Wolvega is een plaats in de gemeente Weststellingwerf. Deze plaats telt volgens het CBS 25.715 inwoners. Momenteel staan er 27 woningen te koop en zijn er recent 61 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wolvega. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 318.935 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 27
Woningen recent verkocht 61
Gemiddelde vraagprijs € 318.935
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Wolvega

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wolvega is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wolvega moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wolvega.

Woningen recent verkocht in Wolvega

Er zijn recent 61 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wolvega. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wolvega.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wolvega. Een eengezinswoning in Wolvega komt het meest (77%) voor. Daarna komt een portiekflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wolvega

In Wolvega wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wolvega

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wolvega (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wolvega
Binnenring: Nederland

Wolvega waar ligt dat?

Woningen te koop Wolvega

Wil je een huis kopen in Wolvega? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wolvega . Er staan momenteel 27 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wolvega alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wolvega.

Bekijk hier alle koopwoningen in Wolvega. Zoek je huurwoning in Wolvega? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Wolvega

Starterswoningen in Wolvega zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wolvega zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wolvega zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wolvega? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wolvega

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wolvega is 2.719 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.377 euro).

Leeftijden Wolvega

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wolvega vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Wolvega

Wolvega bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.