De Huizenmarkt gemeente Overbetuwe (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Overbetuwe

Woningmarkt Overbetuwe

Overbetuwe is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 47.490 inwoners. Momenteel staan er 156 woningen te koop en zijn er recent 296 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overbetuwe. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 363.021.

Woningen te koop 156
Woningen recent verkocht 296
Gemiddelde vraagprijs € 503.130
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 363.021
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Overbetuwe

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overbetuwe is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overbetuwe moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overbetuwe.

Woningen recent verkocht in Overbetuwe

Er zijn recent 296 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overbetuwe. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overbetuwe.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overbetuwe. Een eengezinswoning in Overbetuwe komt het meest (73%) voor. Daarna komt een galerijflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overbetuwe

In Overbetuwe wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overbetuwe

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overbetuwe (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overbetuwe
Binnenring: Nederland

Overbetuwe waar ligt dat?

Woningen te koop Overbetuwe

Wil je een huis kopen in Overbetuwe? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overbetuwe . Er staan momenteel 156 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overbetuwe alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overbetuwe.

Bekijk hier alle koopwoningen in Overbetuwe. Zoek je huurwoning in Overbetuwe? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Overbetuwe

Starterswoningen in Overbetuwe zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Overbetuwe zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overbetuwe zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overbetuwe? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overbetuwe

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overbetuwe is 3.358 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.192 euro).

Leeftijden Overbetuwe

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overbetuwe vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Overbetuwe

De gemeente Overbetuwe telt 12 plaatsen.

Andelst Driel Elst Hemmen Herveld Heteren Homoet Oosterhout Randwijk Slijk-Ewijk Valburg Zetten

Alle wijken van Overbetuwe

Overbetuwe bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.