logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Overbetuwe

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Overbetuwe met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Overbetuwe

Overbetuwe is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 48.707 inwoners. Momenteel staan er 54 woningen te koop en zijn er recent 173 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overbetuwe. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 363.021.

Woningen te koop 54
Woningen recent verkocht 173
Gemiddelde vraagprijs € 504.983
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 363.021
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Overbetuwe

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overbetuwe is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overbetuwe moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overbetuwe.

Woningen recent verkocht in Overbetuwe

Er zijn recent 173 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overbetuwe. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overbetuwe.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overbetuwe. Een eengezinswoning in Overbetuwe komt het meest (73%) voor. Daarna komt een galerijflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overbetuwe

In Overbetuwe wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overbetuwe

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overbetuwe (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Overbetuwe

Starterswoningen in gemeente Overbetuwe zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Overbetuwe zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Overbetuwe zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Overbetuwe? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Overbetuwe

Wil je een huis kopen in gemeente Overbetuwe? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Overbetuwe . Er staan momenteel 54 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overbetuwe alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overbetuwe.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Overbetuwe. Zoek je huurwoning in gemeente Overbetuwe? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Overbetuwe

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overbetuwe is 3.536 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.354 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Overbetuwe

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overbetuwe vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Overbetuwe

De gemeente Overbetuwe telt 12 plaatsen.

Andelst Driel Elst Hemmen Herveld Heteren Homoet Oosterhout Randwijk Slijk-Ewijk Valburg Zetten

Wijken van Overbetuwe

Overbetuwe bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.