logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Elst

Begrijp de huizenprijzen in Elst met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Elst

Elst is een plaats in de gemeente Overbetuwe. Deze plaats telt volgens het CBS 48.707 inwoners. Momenteel staan er 25 woningen te koop en zijn er recent 86 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 526.120 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 25
Woningen recent verkocht 86
Gemiddelde vraagprijs € 526.120
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Elst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Elst is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Elst moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Elst.

Woningen recent verkocht in Elst

Er zijn recent 86 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Elst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Elst. Een eengezinswoning in Elst komt het meest (72%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Elst

In Elst wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Elst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Elst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Elst

Starterswoningen in Elst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Elst zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Elst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Elst? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Elst

Wil je een huis kopen in Elst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Elst . Er staan momenteel 25 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Elst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Elst.

Bekijk alle koopwoningen in Elst. Zoek je huurwoning in Elst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Elst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Elst is 3.782 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.412 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Elst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Elst vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Elst

Elst bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.