De Huizenmarkt in Elst (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Elst

Woningmarkt Elst

Elst is een plaats in de gemeente Overbetuwe. Deze plaats telt volgens het CBS 47.490 inwoners. Momenteel staan er 91 woningen te koop en zijn er recent 147 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 482.018 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 91
Woningen recent verkocht 147
Gemiddelde vraagprijs € 482.018
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Elst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Elst is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Elst moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Elst.

Woningen recent verkocht in Elst

Er zijn recent 147 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Elst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Elst. Een eengezinswoning in Elst komt het meest (72%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Elst

In Elst wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Elst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Elst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Elst
Binnenring: Nederland

Elst waar ligt dat?

Woningen te koop Elst

Wil je een huis kopen in Elst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Elst . Er staan momenteel 91 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Elst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Elst.

Bekijk hier alle koopwoningen in Elst. Zoek je huurwoning in Elst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Elst

Starterswoningen in Elst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Elst zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Elst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Elst? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Elst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Elst is 3.412 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.370 euro).

Leeftijden Elst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Elst vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Elst

Elst bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.