De Huizenmarkt in Oosterhout (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oosterhout

Woningmarkt Oosterhout

Oosterhout is een plaats in de gemeente Overbetuwe. Deze plaats telt volgens het CBS 47.490 inwoners. Momenteel staan er 208 woningen te koop en zijn er recent 405 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oosterhout. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 345.415 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 208
Woningen recent verkocht 405
Gemiddelde vraagprijs € 345.415
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Oosterhout

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oosterhout is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oosterhout moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oosterhout.

Woningen recent verkocht in Oosterhout

Er zijn recent 405 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oosterhout. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oosterhout.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oosterhout. Een eengezinswoning in Oosterhout komt het meest (66%) voor. Daarna komt een bungalow met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oosterhout

In Oosterhout wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oosterhout

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oosterhout (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oosterhout
Binnenring: Nederland

Oosterhout waar ligt dat?

Woningen te koop Oosterhout

Wil je een huis kopen in Oosterhout? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oosterhout . Er staan momenteel 208 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oosterhout alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oosterhout.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oosterhout. Zoek je huurwoning in Oosterhout? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oosterhout

Starterswoningen in Oosterhout zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oosterhout zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oosterhout zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oosterhout? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oosterhout

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oosterhout is 3.081 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.283 euro).

Leeftijden Oosterhout

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oosterhout vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Oosterhout

Oosterhout bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.