Huizenmarkt Heivelden in Best (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heivelden

Woningmarkt Heivelden

Heivelden is een buurt in de wijk Best en plaats Best binnen de gemeente Best. Deze buurt telt volgens het CBS 29.495 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heivelden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 561.734 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 561.734
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Heivelden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heivelden is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heivelden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heivelden.

Woningen recent verkocht in Heivelden

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heivelden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heivelden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heivelden. Een eengezinswoning in Heivelden komt het meest (42%) voor. Daarna komt een galerijflat met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heivelden

In Heivelden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heivelden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heivelden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heivelden
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Heivelden

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Heivelden vergeleken met de Best en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Heivelden waar ligt dat?

Woningen te koop Heivelden

Wil je een huis kopen in Heivelden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heivelden . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heivelden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heivelden.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heivelden. Zoek je huurwoning in Heivelden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heivelden

Starterswoningen in Heivelden zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Heivelden zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heivelden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heivelden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heivelden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heivelden is 3.795 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.284 euro).

Leeftijden Heivelden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heivelden vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Heivelden

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Heivelden. De buurt zelf valt binnen de wijk Best in de gemeente Best.

Centrum Hoge Akker Speelheide De Leeuwerik Villawijk Batadorp Salderes Wilhelminadorp Naastenbest 't Zand Breeven Heide Heuveleind Heivelden Buitengebied Dijkstraten Kantonnier

Alle straten van Heivelden

Heivelden bestaat uit 61 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.