Huizenmarkt Dijkstraten in Best (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dijkstraten

Woningmarkt Dijkstraten

Dijkstraten is een buurt in de wijk Best en plaats Best binnen de gemeente Best. Deze buurt telt volgens het CBS 29.495 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dijkstraten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 388.918 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 388.918
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Dijkstraten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dijkstraten is 6 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dijkstraten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dijkstraten.

Woningen recent verkocht in Dijkstraten

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dijkstraten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dijkstraten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dijkstraten. Een eengezinswoning in Dijkstraten komt het meest (78%) voor. Daarna komt een maisonnette met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dijkstraten

In Dijkstraten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dijkstraten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dijkstraten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dijkstraten
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dijkstraten

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dijkstraten vergeleken met de Best en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Dijkstraten waar ligt dat?

Woningen te koop Dijkstraten

Wil je een huis kopen in Dijkstraten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dijkstraten . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dijkstraten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dijkstraten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dijkstraten. Zoek je huurwoning in Dijkstraten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dijkstraten

Starterswoningen in Dijkstraten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dijkstraten zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dijkstraten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dijkstraten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dijkstraten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dijkstraten is 3.825 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.744 euro).

Leeftijden Dijkstraten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dijkstraten vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Dijkstraten

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Dijkstraten. De buurt zelf valt binnen de wijk Best in de gemeente Best.

Centrum Hoge Akker Speelheide De Leeuwerik Villawijk Batadorp Salderes Wilhelminadorp Naastenbest 't Zand Breeven Heide Heuveleind Heivelden Buitengebied Dijkstraten Kantonnier

Alle straten van Dijkstraten

Dijkstraten bestaat uit 29 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.