Huizenmarkt Villawijk in Best (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Villawijk

Woningmarkt Villawijk

Villawijk is een buurt in de wijk Best en plaats Best binnen de gemeente Best. Deze buurt telt volgens het CBS 29.495 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 0 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Villawijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 2.231.942 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 0
Gemiddelde vraagprijs € 2.231.942
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Villawijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Villawijk is 44 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Villawijk kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Villawijk

Er zijn recent 0 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Villawijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Villawijk.

Er zijn momenteel geen recente verkochte woningen of woningen verkocht onder voorbehoud in Villawijk. Klik hier om andere verkochte woningen te bekijken.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Villawijk. Een villa in Villawijk komt het meest (69%) voor. Daarna komt een bungalow met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Villawijk

In Villawijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Villawijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Villawijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Villawijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Villawijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Villawijk vergeleken met de Best en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Villawijk waar ligt dat?

Woningen te koop Villawijk

Wil je een huis kopen in Villawijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Villawijk . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Villawijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Villawijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Villawijk. Zoek je huurwoning in Villawijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Villawijk

Starterswoningen in Villawijk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Villawijk zijn vrijwel niet beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Villawijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Villawijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Villawijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Villawijk is 4.555 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.169 euro).

Leeftijden Villawijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Villawijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Villawijk

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Villawijk. De buurt zelf valt binnen de wijk Best in de gemeente Best.

Centrum Hoge Akker Speelheide De Leeuwerik Villawijk Batadorp Salderes Wilhelminadorp Naastenbest 't Zand Breeven Heide Heuveleind Heivelden Buitengebied Dijkstraten Kantonnier

Alle straten van Villawijk

Villawijk bestaat uit 21 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.