Huizenmarkt Centrum in Best (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Centrum

Woningmarkt Centrum

Centrum is een buurt in de wijk Best en plaats Best binnen de gemeente Best. Deze buurt telt volgens het CBS 29.495 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 491.753 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 491.753
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 38 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een galerijflat in Centrum komt het meest (53%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Best en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Centrum waar ligt dat?

Woningen te koop Centrum

Wil je een huis kopen in Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Centrum. Zoek je huurwoning in Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Centrum

Starterswoningen in Centrum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 4.329 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.056 euro).

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Centrum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Centrum. De buurt zelf valt binnen de wijk Best in de gemeente Best.

Centrum Hoge Akker Speelheide De Leeuwerik Villawijk Batadorp Salderes Wilhelminadorp Naastenbest 't Zand Breeven Heide Heuveleind Heivelden Buitengebied Dijkstraten Kantonnier

Alle straten van Centrum

Centrum bestaat uit 30 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.