Huizenmarkt Buitengebied in Best (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Buitengebied

Woningmarkt Buitengebied

Buitengebied is een buurt in de wijk Best en plaats Best binnen de gemeente Best. Deze buurt telt volgens het CBS 29.495 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buitengebied. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 1.033.564 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 1.033.564
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Buitengebied

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Buitengebied is 5 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Buitengebied moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Buitengebied.

Woningen recent verkocht in Buitengebied

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buitengebied. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Buitengebied.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Buitengebied. Een eengezinswoning in Buitengebied komt het meest (50%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 39% het meest voor.

Gezinssamenstelling Buitengebied

In Buitengebied wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Buitengebied

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Buitengebied (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Buitengebied
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Buitengebied

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Buitengebied vergeleken met de Best en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Buitengebied waar ligt dat?

Woningen te koop Buitengebied

Wil je een huis kopen in Buitengebied? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Buitengebied . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Buitengebied alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Buitengebied.

Bekijk hier alle koopwoningen in Buitengebied. Zoek je huurwoning in Buitengebied? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Buitengebied

Starterswoningen in Buitengebied zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Buitengebied zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Buitengebied zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Buitengebied? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Buitengebied

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Buitengebied is 3.795 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.552 euro).

Leeftijden Buitengebied

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Buitengebied vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Buitengebied

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Buitengebied. De buurt zelf valt binnen de wijk Best in de gemeente Best.

Centrum Hoge Akker Speelheide De Leeuwerik Villawijk Batadorp Salderes Wilhelminadorp Naastenbest 't Zand Breeven Heide Heuveleind Heivelden Buitengebied Dijkstraten Kantonnier

Alle straten van Buitengebied

Buitengebied bestaat uit 46 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.