logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Groningen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Groningen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Groningen

Groningen is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 229.955 inwoners. Momenteel staan er 402 woningen te koop en zijn er recent 1.405 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Groningen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 252.805.

Woningen te koop 402
Woningen recent verkocht 1.405
Gemiddelde vraagprijs € 380.391
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 252.805
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Groningen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Groningen is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Groningen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Groningen.

Woningen recent verkocht in Groningen

Er zijn recent 1.405 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Groningen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Groningen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Groningen. Een eengezinswoning in Groningen komt het meest (27%) voor. Daarna komt een portiekflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Groningen

In Groningen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Groningen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Groningen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Groningen

Starterswoningen in gemeente Groningen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Groningen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Groningen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Groningen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Groningen

Wil je een huis kopen in gemeente Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Groningen . Er staan momenteel 402 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Groningen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Groningen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Groningen. Zoek je huurwoning in gemeente Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Groningen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Groningen is 3.417 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.279 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Groningen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Groningen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Groningen

De gemeente Groningen telt 16 plaatsen.

Garmerwolde Glimmen Groningen Haren Gn Harkstede GN Lageland GN Lellens Meerstad Noordlaren Onnen Sint Annen Ten Boer Ten Post Thesinge Winneweer Woltersum

Wijken van Groningen

Groningen bestaat uit 24 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.