De Huizenmarkt gemeente Groningen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Groningen

Woningmarkt Groningen

Groningen is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 229.955 inwoners. Momenteel staan er 1.038 woningen te koop en zijn er recent 1.184 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Groningen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 252.805.

Woningen te koop 1.038
Woningen recent verkocht 1.184
Gemiddelde vraagprijs € 354.616
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 252.805
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Groningen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Groningen is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Groningen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Groningen.

Woningen recent verkocht in Groningen

Er zijn recent 1.184 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Groningen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Groningen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Groningen. Een eengezinswoning in Groningen komt het meest (25%) voor. Daarna komt een portiekflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Groningen

In Groningen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Groningen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Groningen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Groningen
Binnenring: Nederland

Groningen waar ligt dat?

Woningen te koop Groningen

Wil je een huis kopen in Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Groningen . Er staan momenteel 1.038 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Groningen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Groningen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Groningen. Zoek je huurwoning in Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Groningen

Starterswoningen in Groningen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Groningen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Groningen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Groningen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Groningen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Groningen is 3.273 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.064 euro).

Leeftijden Groningen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Groningen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Groningen

De gemeente Groningen telt 16 plaatsen.

Garmerwolde Glimmen Groningen Haren Gn Harkstede GN Lageland GN Lellens Meerstad Noordlaren Onnen Sint Annen Ten Boer Ten Post Thesinge Winneweer Woltersum

Alle wijken van Groningen

Groningen bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.