Alle woningmarktinfo Centrum in Groningen

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Centrum

Een eerste blik op Centrum

Centrum is een wijk in de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 18.120 inwoners. Momenteel staan er 67 woningen te koop en zijn er recent 222 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 397.557 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 67
Woningen recent verkocht 222
Gemiddelde vraagprijs € 397.557
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Centrum.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 222 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een eengezinswoning in Centrum komt het meest (40%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Centrum

Wil je een huis kopen in Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum . Er staan momenteel 67 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Zoek je huurwoning in Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Centrum.

Huizenprijzen in Centrum

Starterswoningen in Centrum zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 2.867 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.024 euro).

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Centrum

Haren Oosterhaar Voorveld Harenermolen Glimmen Hemmen

Instellingen zijn opgeslagen