Oud-Zuid in gemeente Groningen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Oud-Zuid

Een eerste blik op Oud-Zuid

Oud-Zuid is een wijk in de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 20.245 inwoners. Momenteel staan er 44 woningen te koop en zijn er recent 103 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Oud-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 236.464 euro.

Woningen te koop 44
Woningen recent verkocht 103
Gemiddelde vraagprijs € 236.464
Percentage gezinnen met kinderen 8%

Verkoopduur woningen in Oud-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oud-Zuid is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oud-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oud-Zuid.

Woningen recent verkocht in Oud-Zuid

Er zijn recent 103 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oud-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oud-Zuid. Een bovenwoning in Oud-Zuid komt het meest (32%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oud-Zuid

In Oud-Zuid wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Oud-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Oud-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oud-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oud-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oud-Zuid vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Oud-Zuid

Wil je een huis kopen in Oud-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oud-Zuid. Er staan momenteel 44 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oud-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oud-Zuid.

Huizenprijzen in Oud-Zuid

Starterswoningen in Oud-Zuid zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Oud-Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oud-Zuid zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oud-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oud-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oud-Zuid is 2.734 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.680 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Oud-Zuid is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Oud-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oud-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oud-Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oud-Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oud-Zuid

De Meeuwen Oosterpoort Herewegbuurt Rivierenbuurt Grunobuurt Badstratenbuurt Zeeheldenbuurt Laanhuizen Stadspark Martini Trade Park

Instellingen zijn opgeslagen