West in gemeente Groningen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in West

Een eerste blik op West

West is een wijk in de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 5.945 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 248.110 euro.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 16
Gemiddelde vraagprijs € 248.110
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in West is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in West.

Woningen recent verkocht in West

Er zijn recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in West. Een eengezinswoning in West komt het meest (70%) voor. Daarna komt een galerijflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling West

In West wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van West vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in West

Wil je een huis kopen in West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in West. Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in West.

Huizenprijzen in West

Starterswoningen in West zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in West zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in West zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in West is 1.865 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.744 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in West is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in West

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in West? Ontdek ook de buurten binnen de wijk West

Ten Boer Garmerwolde Thesinge Sint-Annen Achter-Thesinge en Bovenrijge Verspreide huizen ten noorden van het Eemskanaal

Instellingen zijn opgeslagen