Zuidoost in gemeente Groningen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zuidoost

Een eerste blik op Zuidoost

Zuidoost is een wijk in de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 2.375 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Zuidoost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 320.382 euro.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 18
Gemiddelde vraagprijs € 320.382
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Zuidoost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuidoost is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuidoost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuidoost.

Woningen recent verkocht in Zuidoost

Er zijn recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidoost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuidoost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuidoost. Een portiekflat in Zuidoost komt het meest (73%) voor. Daarna komt een galerijflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuidoost

In Zuidoost wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zuidoost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zuidoost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zuidoost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zuidoost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zuidoost vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Zuidoost

Wil je een huis kopen in Zuidoost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuidoost. Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuidoost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuidoost.

Huizenprijzen in Zuidoost

Starterswoningen in Zuidoost zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zuidoost zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuidoost zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zuidoost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zuidoost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuidoost is 2.861 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.669 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Zuidoost is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Zuidoost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuidoost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zuidoost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zuidoost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zuidoost

De Linie Europapark Eemskanaal Kop van Oost Woonschepenhaven Driebond Eemspoort Euvelgunne Winschoterdiep Roodehaan

Instellingen zijn opgeslagen