Huizenmarkt Zuidoost in Groningen (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Zuidoost

Woningmarkt Zuidoost

Zuidoost is een wijk in de plaats Groningen binnen de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 2.375 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 20 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidoost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 413.198 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 20
Gemiddelde vraagprijs € 413.198
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Zuidoost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuidoost is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuidoost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuidoost.

Woningen recent verkocht in Zuidoost

Er zijn recent 20 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidoost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuidoost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuidoost. Een portiekflat in Zuidoost komt het meest (67%) voor. Daarna komt een galerijflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuidoost

In Zuidoost wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zuidoost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zuidoost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zuidoost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zuidoost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zuidoost vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Zuidoost waar ligt dat?

Woningen te koop Zuidoost

Wil je een huis kopen in Zuidoost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuidoost . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuidoost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuidoost.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zuidoost. Zoek je huurwoning in Zuidoost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zuidoost

Starterswoningen in Zuidoost zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zuidoost zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuidoost zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zuidoost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zuidoost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuidoost is 3.495 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.378 euro).

Leeftijden Zuidoost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuidoost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zuidoost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zuidoost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zuidoost

De Linie Europapark Eemskanaal Kop van Oost Woonschepenhaven Driebond Eemspoort Euvelgunne Winschoterdiep Roodehaan