Land in gemeente Groningen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Land

Een eerste blik op Land

Land is een wijk in de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 1.740 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorboud in Land. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 693.918 euro.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 693.918
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Land

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Land is 55 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Land kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Land

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Land. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Land.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Land. Een woonboerderij in Land komt het meest (38%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 34% het meest voor.

Gezinssamenstelling Land

In Land wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Land

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Land (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Land
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Land

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Land vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Land

Wil je een huis kopen in Land? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Land. Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Land alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Land.

Huizenprijzen in Land

Starterswoningen in Land zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Land zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Land zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Land? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Land

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Land is 2.932 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (2.914 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Land is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Land

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Land vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Land

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Land? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Land

Noordlaren Onnen Paterswolde (gedeeltelijk) Essen Verspreide huizen ten westen van Noord-Willemskanaal Verspreide huizen op de Hondsrug Verspreide huizen Onner Esch Verspreide huizen ten oosten van de Hondsrug

Instellingen zijn opgeslagen