Huizenprijzen en de huizenmarkt in Groningen

Begrijp de huizenprijzen in Groningen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Groningen

Groningen is een plaats in de gemeente Groningen. Deze plaats telt volgens het CBS 229.955 inwoners. Momenteel staan er 340 woningen te koop en zijn er recent 932 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Groningen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 352.942 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 340
Woningen recent verkocht 932
Gemiddelde vraagprijs € 352.942
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Groningen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Groningen is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Groningen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Groningen.

Woningen recent verkocht in Groningen

Er zijn recent 932 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Groningen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Groningen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Groningen. Een portiekflat in Groningen komt het meest (27%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Groningen

In Groningen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Groningen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Groningen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Groningen

Starterswoningen in Groningen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Groningen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Groningen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Groningen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Groningen

Wil je een huis kopen in Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Groningen . Er staan momenteel 340 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Groningen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Groningen.

Bekijk alle koopwoningen in Groningen. Zoek je huurwoning in Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Groningen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Groningen is 3.360 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.266 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Groningen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Groningen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Groningen

Groningen bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.