Oost in gemeente Groningen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Oost

Een eerste blik op Oost

Oost is een wijk in de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 1.345 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Oost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 345.027 euro.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 345.027
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Oost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oost is 64 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oost kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Oost

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oost. Een eengezinswoning in Oost komt het meest (83%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oost

In Oost wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Oost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Oost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oost vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Oost

Wil je een huis kopen in Oost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oost. Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oost.

Huizenprijzen in Oost

Starterswoningen in Oost zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oost zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oost zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oost is 1.672 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.584 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Oost is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Oost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oost

Ten Post Winneweer (gedeeltelijk) Woltersum Wittewierum Lellens Verspreide huizen ten noorden van het Eemskanaal

Instellingen zijn opgeslagen