logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Oud-West in Groningen

Begrijp de huizenprijzen in Oud-West Groningen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Oud-West Groningen

Oud-West is een wijk in de plaats Groningen binnen de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 14.155 inwoners. Momenteel staan er 23 woningen te koop en zijn er recent 58 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud-West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 377.113 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 23
Woningen recent verkocht 58
Gemiddelde vraagprijs € 377.113
Percentage gezinnen met kinderen 9%

Verkoopduur woningen in Oud-West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oud-West is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oud-West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oud-West.

Woningen recent verkocht in Oud-West

Er zijn recent 58 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud-West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oud-West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oud-West. Een bovenwoning in Oud-West komt het meest (33%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oud-West

In Oud-West wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oud-West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oud-West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Oud-West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oud-West vergeleken met de Groningen en Nederland.

Huizenprijzen in Oud-West Groningen

Starterswoningen in Oud-West Groningen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oud-West Groningen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oud-West Groningen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Oud-West Groningen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Oud-West Groningen

Wil je een huis kopen in Oud-West Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oud-West Groningen . Er staan momenteel 23 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oud-West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oud-West.

Bekijk alle koopwoningen in Oud-West Groningen. Zoek je huurwoning in Oud-West Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Oud-West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oud-West is 3.705 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.645 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Oud-West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oud-West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oud-West

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oud-West? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oud-West

Oranjebuurt Noorderplantsoenbuurt Schildersbuurt Kostverloren