Noordoost in gemeente Groningen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Noordoost

Een eerste blik op Noordoost

Noordoost is een wijk in de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 16.325 inwoners. Momenteel staan er 38 woningen te koop en zijn er recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Noordoost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 213.460 euro.

Woningen te koop 38
Woningen recent verkocht 55
Gemiddelde vraagprijs € 213.460
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Noordoost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Noordoost is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Noordoost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Noordoost.

Woningen recent verkocht in Noordoost

Er zijn recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noordoost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Noordoost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Noordoost. Een eengezinswoning in Noordoost komt het meest (53%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Noordoost

In Noordoost wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Noordoost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Noordoost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Noordoost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Noordoost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Noordoost vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Noordoost

Wil je een huis kopen in Noordoost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Noordoost. Er staan momenteel 38 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Noordoost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Noordoost.

Huizenprijzen in Noordoost

Starterswoningen in Noordoost zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Noordoost zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Noordoost zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Noordoost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Noordoost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Noordoost is 2.027 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (1.957 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Noordoost is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Noordoost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Noordoost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Noordoost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Noordoost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Noordoost

Beijum-West Beijum-Oost De Hunze Van Starkenborgh Noorderhoogebrug Het Witte Lam Koningslaagte

Instellingen zijn opgeslagen