Zuidwest in gemeente Groningen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zuidwest

Een eerste blik op Zuidwest

Zuidwest is een wijk in de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 10.940 inwoners. Momenteel staan er 33 woningen te koop en zijn er recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Zuidwest. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 363.867 euro.

Woningen te koop 33
Woningen recent verkocht 18
Gemiddelde vraagprijs € 363.867
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Zuidwest

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuidwest is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuidwest moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuidwest.

Woningen recent verkocht in Zuidwest

Er zijn recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidwest. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuidwest.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuidwest. Een portiekflat in Zuidwest komt het meest (47%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuidwest

In Zuidwest wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zuidwest

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zuidwest (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zuidwest
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zuidwest

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zuidwest vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Zuidwest

Wil je een huis kopen in Zuidwest? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuidwest. Er staan momenteel 33 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuidwest alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuidwest.

Huizenprijzen in Zuidwest

Starterswoningen in Zuidwest zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zuidwest zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuidwest zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zuidwest? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zuidwest

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuidwest is 2.557 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.348 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Zuidwest is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Zuidwest

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuidwest vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zuidwest

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zuidwest? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zuidwest

Corpus den Hoorn Hoornse Meer Hoornse Park Van Swieten Piccardthof Bruilweering

Instellingen zijn opgeslagen