logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Centrum in Groningen

Begrijp de huizenprijzen in Centrum Groningen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Centrum Groningen

Centrum is een wijk in de plaats Groningen binnen de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 23.150 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 68 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 496.472 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 68
Gemiddelde vraagprijs € 496.472
Percentage gezinnen met kinderen 4%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Centrum.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 68 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een bovenwoning in Centrum komt het meest (36%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Groningen en Nederland.

Huizenprijzen in Centrum Groningen

Starterswoningen in Centrum Groningen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum Groningen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum Groningen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Centrum Groningen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Centrum Groningen

Wil je een huis kopen in Centrum Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum Groningen . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Bekijk alle koopwoningen in Centrum Groningen. Zoek je huurwoning in Centrum Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 4.186 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.994 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Centrum

Binnenstad-Noord Binnenstad-Zuid Binnenstad-Oost Binnenstad-West Noorderplantsoen Hortusbuurt-Ebbingekwartier UMCG Stationsgebied