De Huizenmarkt gemeente Buren (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Buren

Woningmarkt Buren

Buren is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 29.550 inwoners. Momenteel staan er 100 woningen te koop en zijn er recent 181 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buren. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 374.548.

Woningen te koop 100
Woningen recent verkocht 181
Gemiddelde vraagprijs € 563.529
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 374.548
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Buren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Buren is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Buren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Buren.

Woningen recent verkocht in Buren

Er zijn recent 181 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Buren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Buren. Een eengezinswoning in Buren komt het meest (62%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Buren

In Buren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Buren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Buren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Buren
Binnenring: Nederland

Buren waar ligt dat?

Woningen te koop Buren

Wil je een huis kopen in Buren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Buren . Er staan momenteel 100 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Buren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Buren.

Bekijk hier alle koopwoningen in Buren. Zoek je huurwoning in Buren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Buren

Starterswoningen in Buren zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Buren zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Buren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Buren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Buren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Buren is 3.679 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.590 euro).

Leeftijden Buren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Buren vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Buren

De gemeente Buren telt 16 plaatsen.

Asch Beusichem Buren Buurmalsen Eck en Wiel Erichem Ingen Kapel-Avezaath Kerk-Avezaath Lienden Maurik Ommeren Ravenswaaij Rijswijk (GLD) Zoelen Zoelmond

Alle wijken van Buren

Buren bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.