Alle woningmarktinfo Gemeente Buren

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Buren

Een eerste blik op Buren

Buren is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 29.550 inwoners. Momenteel staan er 110 woningen te koop en zijn er recent 244 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buren. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 110
Woningen recent verkocht 244
Gemiddelde vraagprijs € 561.841
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Buren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Buren is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Buren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Buren.

Woningen recent verkocht in Buren

Er zijn recent 244 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Buren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Buren. Een eengezinswoning in Buren komt het meest (62%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Buren

In Buren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Buren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Buren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Buren
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Buren

Wil je een huis kopen in Buren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Buren . Er staan momenteel 110 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Buren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Buren.

Zoek je huurwoning in Buren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Buren.

Huizenprijzen in Buren

Starterswoningen in Buren zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Buren zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Buren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Buren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Buren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Buren is 3.610 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.586 euro).

Leeftijden Buren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Buren vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Buren

De gemeente Buren telt 16 plaatsen.

Asch Beusichem Buren Buurmalsen Eck en Wiel Erichem Ingen Kapel-Avezaath Kerk-Avezaath Lienden Maurik Ommeren Ravenswaaij Rijswijk (GLD) Zoelen Zoelmond

Alle wijken van Buren

Buren bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen