logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Buren

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Buren met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Buren

Buren is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 27.725 inwoners. Momenteel staan er 61 woningen te koop en zijn er recent 146 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buren. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 374.548.

Woningen te koop 61
Woningen recent verkocht 146
Gemiddelde vraagprijs € 616.996
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 374.548
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Buren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Buren is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Buren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Buren.

Woningen recent verkocht in Buren

Er zijn recent 146 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Buren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Buren. Een eengezinswoning in Buren komt het meest (61%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Buren

In Buren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Buren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Buren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Buren

Starterswoningen in gemeente Buren zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Buren zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Buren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Buren? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Buren

Wil je een huis kopen in gemeente Buren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Buren . Er staan momenteel 61 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Buren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Buren.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Buren. Zoek je huurwoning in gemeente Buren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Buren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Buren is 3.905 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.687 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Buren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Buren vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Buren

De gemeente Buren telt 16 plaatsen.

Asch Beusichem Buren Buurmalsen Eck en Wiel Erichem Ingen Kapel-Avezaath Kerk-Avezaath Lienden Maurik Ommeren Ravenswaaij Rijswijk (GLD) Zoelen Zoelmond

Wijken van Buren

Buren bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.