Huizenmarkt Maurik in Maurik (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Maurik

Woningmarkt Maurik

Maurik is een wijk in de plaats Maurik binnen de gemeente Buren. Deze wijk telt volgens het CBS 6.600 inwoners. Momenteel staan er 34 woningen te koop en zijn er recent 48 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maurik. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 550.552 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 34
Woningen recent verkocht 48
Gemiddelde vraagprijs € 550.552
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Maurik

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Maurik is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Maurik moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Maurik.

Woningen recent verkocht in Maurik

Er zijn recent 48 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maurik. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Maurik.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Maurik. Een eengezinswoning in Maurik komt het meest (63%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Maurik

In Maurik wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Maurik

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Maurik (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Maurik
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Maurik

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Maurik vergeleken met de Buren en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Maurik waar ligt dat?

Woningen te koop Maurik

Wil je een huis kopen in Maurik? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Maurik . Er staan momenteel 34 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Maurik alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Maurik.

Bekijk hier alle koopwoningen in Maurik. Zoek je huurwoning in Maurik? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Maurik

Starterswoningen in Maurik zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Maurik zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Maurik zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Maurik? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Maurik

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Maurik is 3.491 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.554 euro).

Leeftijden Maurik

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Maurik vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Maurik

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Maurik? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Maurik

Maurik Rijswijk Eck en Wiel Ganzert Verspreide huizen Rijswijk Verspreide huizen Maurik Verspreide huizen Eck en Wiel