Huizenmarkt Ravenswaaij in Maurik (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ravenswaaij

Woningmarkt Ravenswaaij

Ravenswaaij is een wijk in de plaats Maurik binnen de gemeente Buren. Deze wijk telt volgens het CBS 540 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ravenswaaij. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 635.838 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 635.838
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Ravenswaaij

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ravenswaaij is 52 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ravenswaaij kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Ravenswaaij

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ravenswaaij. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ravenswaaij.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ravenswaaij. Een eengezinswoning in Ravenswaaij komt het meest (48%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ravenswaaij

In Ravenswaaij wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ravenswaaij

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ravenswaaij (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ravenswaaij
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Ravenswaaij

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Ravenswaaij vergeleken met de Buren en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Ravenswaaij waar ligt dat?

Woningen te koop Ravenswaaij

Wil je een huis kopen in Ravenswaaij? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ravenswaaij . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Ravenswaaij alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ravenswaaij.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ravenswaaij. Zoek je huurwoning in Ravenswaaij? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ravenswaaij

Starterswoningen in Ravenswaaij zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Ravenswaaij zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ravenswaaij zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ravenswaaij? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ravenswaaij

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ravenswaaij is 3.611 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.980 euro).

Leeftijden Ravenswaaij

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ravenswaaij vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Ravenswaaij

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Ravenswaaij? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Ravenswaaij

Ravenswaaij Verspreide huizen Ravenswaaij Verspreide huizen poldergebied