De Huizenmarkt gemeente Altena (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Altena

Woningmarkt Altena

Altena is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 54.725 inwoners. Momenteel staan er 204 woningen te koop en zijn er recent 175 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Altena. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 204
Woningen recent verkocht 175
Gemiddelde vraagprijs € 489.237
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Altena

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Altena is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Altena moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Altena.

Woningen recent verkocht in Altena

Er zijn recent 175 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Altena. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Altena.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Altena. Een eengezinswoning in Altena komt het meest (70%) voor. Daarna komt een galerijflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Altena

In Altena wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Altena

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Altena (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Altena
Binnenring: Nederland

Altena waar ligt dat?

Woningen te koop Altena

Wil je een huis kopen in Altena? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Altena . Er staan momenteel 204 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Altena alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Altena.

Bekijk hier alle koopwoningen in Altena. Zoek je huurwoning in Altena? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Altena

Starterswoningen in Altena zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Altena zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Altena zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Altena? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Altena

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Altena is 3.376 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.043 euro).

Leeftijden Altena

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Altena vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Altena

De gemeente Altena telt 19 plaatsen.

Almkerk Andel Babyloniënbroek Drongelen Dussen Eethen Genderen Giessen Hank Meeuwen Nieuwendijk Rijswijk (NB) Sleeuwijk Uitwijk Veen Waardhuizen Werkendam Wijk en Aalburg Woudrichem

Alle wijken van Altena

Altena bestaat uit 18 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.