Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Altena

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Altena met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Altena

Altena is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 54.725 inwoners. Momenteel staan er 125 woningen te koop en zijn er recent 307 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Altena. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 315.407.

Woningen te koop 125
Woningen recent verkocht 307
Gemiddelde vraagprijs € 515.136
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 315.407
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Altena

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Altena is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Altena moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Altena.

Woningen recent verkocht in Altena

Er zijn recent 307 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Altena. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Altena.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Altena. Een eengezinswoning in Altena komt het meest (71%) voor. Daarna komt een galerijflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Altena

In Altena wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Altena

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Altena (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Altena

Starterswoningen in gemeente Altena zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Altena zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Altena zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Altena? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Altena

Wil je een huis kopen in gemeente Altena? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Altena . Er staan momenteel 125 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Altena alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Altena.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Altena. Zoek je huurwoning in gemeente Altena? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Altena

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Altena is 3.354 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.378 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Altena

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Altena vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Altena

De gemeente Altena telt 19 plaatsen.

Almkerk Andel Babyloniënbroek Drongelen Dussen Eethen Genderen Giessen Hank Meeuwen Nieuwendijk Rijswijk (NB) Sleeuwijk Uitwijk Veen Waardhuizen Werkendam Wijk en Aalburg Woudrichem

Wijken van Altena

Altena bestaat uit 18 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.