Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Alkmaar

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Alkmaar met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Alkmaar

Alkmaar is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 102.030 inwoners. Momenteel staan er 222 woningen te koop en zijn er recent 542 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alkmaar. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 291.678.

Woningen te koop 222
Woningen recent verkocht 542
Gemiddelde vraagprijs € 467.151
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 291.678
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Alkmaar

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alkmaar is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alkmaar moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Alkmaar.

Woningen recent verkocht in Alkmaar

Er zijn recent 542 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alkmaar. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alkmaar.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alkmaar. Een eengezinswoning in Alkmaar komt het meest (43%) voor. Daarna komt een galerijflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alkmaar

In Alkmaar wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Alkmaar

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Alkmaar (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Alkmaar

Starterswoningen in gemeente Alkmaar zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Alkmaar zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Alkmaar zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Alkmaar? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Alkmaar

Wil je een huis kopen in gemeente Alkmaar? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Alkmaar . Er staan momenteel 222 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Alkmaar alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alkmaar.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Alkmaar. Zoek je huurwoning in gemeente Alkmaar? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Alkmaar

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alkmaar is 4.028 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.865 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Alkmaar

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alkmaar vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Alkmaar

De gemeente Alkmaar telt 17 plaatsen.

Alkmaar De Rijp Driehuizen Graft Grootschermer Koedijk Markenbinnen Noordeinde Oost-Graftdijk Oterleek Oudorp Schermerhorn Starnmeer Stompetoren Ursem West-Graftdijk Zuidschermer

Wijken van Alkmaar

Alkmaar bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.