logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Schermerhorn

Begrijp de huizenprijzen in Schermerhorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Schermerhorn

Schermerhorn is een plaats in de gemeente Alkmaar. Deze plaats telt volgens het CBS 111.834 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schermerhorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 594.995 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 15
Gemiddelde vraagprijs € 594.995
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Schermerhorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schermerhorn is 47 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schermerhorn kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Schermerhorn

Er zijn recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schermerhorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schermerhorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schermerhorn. Een eengezinswoning in Schermerhorn komt het meest (75%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schermerhorn

In Schermerhorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schermerhorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schermerhorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Schermerhorn

Starterswoningen in Schermerhorn zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Schermerhorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schermerhorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Schermerhorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Schermerhorn

Wil je een huis kopen in Schermerhorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schermerhorn . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schermerhorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schermerhorn.

Bekijk alle koopwoningen in Schermerhorn. Zoek je huurwoning in Schermerhorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Schermerhorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schermerhorn is 3.837 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.775 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Schermerhorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schermerhorn vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Schermerhorn

Schermerhorn bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.