Schermerhorn in de gemeente Alkmaar

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Schermerhorn

Een eerste blik op Schermerhorn

Schermerhorn is een plaats in de gemeente Alkmaar. Deze plaats telt volgens het CBS 102.030 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Schermerhorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 496.771 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 496.771
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Schermerhorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schermerhorn is 61 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schermerhorn kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Schermerhorn

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schermerhorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schermerhorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schermerhorn. Een eengezinswoning in Schermerhorn komt het meest (72%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schermerhorn

In Schermerhorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Schermerhorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Schermerhorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schermerhorn
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Schermerhorn

Wil je een huis kopen in Schermerhorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schermerhorn . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schermerhorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schermerhorn.

Zoek je huurwoning in Schermerhorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Schermerhorn.

Huizenprijzen in Schermerhorn

Starterswoningen in Schermerhorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schermerhorn zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schermerhorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schermerhorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schermerhorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schermerhorn is 2.679 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.549 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Schermerhorn is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Schermerhorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schermerhorn vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Schermerhorn

Schermerhorn bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen