De Huizenmarkt in Oudorp (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oudorp

Woningmarkt Oudorp

Oudorp is een plaats in de gemeente Alkmaar. Deze plaats telt volgens het CBS 102.030 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oudorp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 446.444 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 25
Gemiddelde vraagprijs € 446.444
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Oudorp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oudorp is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oudorp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oudorp.

Woningen recent verkocht in Oudorp

Er zijn recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oudorp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oudorp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oudorp. Een eengezinswoning in Oudorp komt het meest (50%) voor. Daarna komt een galerijflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oudorp

In Oudorp wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oudorp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oudorp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oudorp
Binnenring: Nederland

Oudorp waar ligt dat?

Woningen te koop Oudorp

Wil je een huis kopen in Oudorp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oudorp . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oudorp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oudorp.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oudorp. Zoek je huurwoning in Oudorp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oudorp

Starterswoningen in Oudorp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oudorp zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oudorp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oudorp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oudorp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oudorp is 3.631 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.635 euro).

Leeftijden Oudorp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oudorp vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Oudorp

Oudorp bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.