Alkmaar in de gemeente Alkmaar

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Alkmaar

Een eerste blik op Alkmaar

Alkmaar is een plaats in de gemeente Alkmaar. Deze plaats telt volgens het CBS 102.030 inwoners. Momenteel staan er 224 woningen te koop en zijn er recent 347 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Alkmaar. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 354.314 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 224
Woningen recent verkocht 347
Gemiddelde vraagprijs € 354.314
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Alkmaar

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alkmaar is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alkmaar moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Alkmaar.

Woningen recent verkocht in Alkmaar

Er zijn recent 347 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alkmaar. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alkmaar.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alkmaar. Een eengezinswoning in Alkmaar komt het meest (33%) voor. Daarna komt een galerijflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alkmaar

In Alkmaar wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Alkmaar

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Alkmaar (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Alkmaar
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Alkmaar

Wil je een huis kopen in Alkmaar? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Alkmaar. Er staan momenteel 224 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Alkmaar alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alkmaar.

Huizenprijzen in Alkmaar

Starterswoningen in Alkmaar zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Alkmaar zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Alkmaar zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Alkmaar? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Alkmaar

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alkmaar is 2.939 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.781 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Alkmaar is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Alkmaar

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alkmaar vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Alkmaar

Alkmaar bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen