Huizenprijzen en de huizenmarkt Huiswaard in Alkmaar

Begrijp de huizenprijzen in Huiswaard Alkmaar met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Huiswaard Alkmaar

Huiswaard is een wijk in de plaats Alkmaar binnen de gemeente Alkmaar. Deze wijk telt volgens het CBS 7.615 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Huiswaard. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 320.505 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 320.505
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Huiswaard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Huiswaard is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Huiswaard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Huiswaard.

Woningen recent verkocht in Huiswaard

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Huiswaard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Huiswaard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Huiswaard. Een eengezinswoning in Huiswaard komt het meest (43%) voor. Daarna komt een galerijflat met 38% het meest voor.

Gezinssamenstelling Huiswaard

In Huiswaard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Huiswaard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Huiswaard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Huiswaard

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Huiswaard vergeleken met de Alkmaar en Nederland.

Huizenprijzen in Huiswaard Alkmaar

Starterswoningen in Huiswaard Alkmaar zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Huiswaard Alkmaar zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Huiswaard Alkmaar zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Huiswaard Alkmaar? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Huiswaard Alkmaar

Wil je een huis kopen in Huiswaard Alkmaar? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Huiswaard Alkmaar . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Huiswaard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Huiswaard.

Bekijk alle koopwoningen in Huiswaard Alkmaar. Zoek je huurwoning in Huiswaard Alkmaar? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Huiswaard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Huiswaard is 3.235 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.184 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Huiswaard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Huiswaard vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Huiswaard

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Huiswaard? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Huiswaard

Huiswaard-1-Zuid Muiderwaard Huiswaard-2-West Huiswaard-2-Oost