Oudorp in gemeente Alkmaar

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Oudorp

Een eerste blik op Oudorp

Oudorp is een wijk in de gemeente Alkmaar. Deze wijk telt volgens het CBS 13.640 inwoners. Momenteel staan er 44 woningen te koop en zijn er recent 122 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Oudorp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 376.991 euro.

Woningen te koop 44
Woningen recent verkocht 122
Gemiddelde vraagprijs € 376.991
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Oudorp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oudorp is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oudorp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oudorp.

Woningen recent verkocht in Oudorp

Er zijn recent 122 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oudorp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oudorp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oudorp. Een eengezinswoning in Oudorp komt het meest (55%) voor. Daarna komt een galerijflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oudorp

In Oudorp wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Oudorp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Oudorp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oudorp
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oudorp

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oudorp vergeleken met de Alkmaar en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Oudorp

Wil je een huis kopen in Oudorp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oudorp . Er staan momenteel 44 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oudorp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oudorp.

Zoek je huurwoning in Oudorp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Oudorp.

Huizenprijzen in Oudorp

Starterswoningen in Oudorp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oudorp zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oudorp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oudorp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oudorp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oudorp is 3.009 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.823 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Oudorp is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Oudorp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oudorp vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oudorp

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oudorp? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oudorp

Rekerbuurt en Ooievaarsnest Oudorp-Noord en Oudorp-Oost Oudorp-Centrum Schermereiland en Omval Oudorperpolder-Zuid Oudorperpolder-Midden Oudorperpolder-Noord De Nollen Beverkoog

Instellingen zijn opgeslagen