Huizenprijzen en de huizenmarkt Centrum in Alkmaar

Begrijp de huizenprijzen in Centrum Alkmaar met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Centrum Alkmaar

Centrum is een wijk in de plaats Alkmaar binnen de gemeente Alkmaar. Deze wijk telt volgens het CBS 8.125 inwoners. Momenteel staan er 56 woningen te koop en zijn er recent 72 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 477.060 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 56
Woningen recent verkocht 72
Gemiddelde vraagprijs € 477.060
Percentage gezinnen met kinderen 16%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Centrum.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 72 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een bovenwoning in Centrum komt het meest (26%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Alkmaar en Nederland.

Huizenprijzen in Centrum Alkmaar

Starterswoningen in Centrum Alkmaar zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum Alkmaar zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum Alkmaar zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Centrum Alkmaar? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Centrum Alkmaar

Wil je een huis kopen in Centrum Alkmaar? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum Alkmaar . Er staan momenteel 56 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Bekijk alle koopwoningen in Centrum Alkmaar. Zoek je huurwoning in Centrum Alkmaar? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 4.486 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.409 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Centrum

Binnenstad-West Binnenstad-Oost Spoorbuurt Overstad